Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@17:46:39 GMT

آقای وزیر، اینترنت مان «نفتی» شده است!

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۴۱۶۵

آقای وزیر، اینترنت مان «نفتی» شده است!

«مودم را یکبار خاموش و روشن کن»، «خبر را گذاشتم داخل کارتابل اما عکسش آپلود نمیشه»، «حجم ویدئوی سخنرانی رئیسی خیلی بالاست نمیتونم دانلود کنم» اینها و بسیاری جملات مثل این صحبت‌های هر روز خبرنگاران تحریریه الف شده است. 

انگار اینترنت را نفتی کرده باشند، شرایط این روزها به نوعی قابل قیاس با زمان اینترنت Dial Up ( اولین نسل‌ اینترنت فراگیر در ایران) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب آنکه عیسی‌زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قائل به این کندی اینترنت نیست. او زمانی‌که در دفتر یکی از اپلیکیشن‌های نسبتا فراگیر ایرانی حضور داشت با گوشی یکی از حاضرین در برابر خبرنگاری که شاکی از وضعیت سرعت اینترنت بود،‌ تست سرعت اینترنت انجام داد و رقم 16 مگابیت بر ثانیه و پینگ 28 میلی‌ثانیه را گزارش کرد و آن را به عنوان محکی قابل قبول معرفی کرد. (لینک)

 ما خبرنگاران که هر روز از خدمات مختلف اینترنتی استفاده می‌کنیم به شکلی کاملا ملموس احساس می‌کنیم که سرعت اینترنت در این روزها چقدر کند است و واقعیت با آنچه ادعا می‌شود تطابق ندارد. 

حتی بسته‌های اینترنتی که روی گوشی تلفن همراه خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار فعال شد هم  از نظر سرعت اینترنت چندان تعریفی ندارد و برای باز کردن صفحات شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام کاربر بسیار معطل می‌شود و یا با قطعی مکرر مواجه می‌شود. 

در این میان فیلترشکن ها نیز ( که از ابزارهای اصلی ورود به برخی شبکه های اجتماعی مانند توییتر و تلگرام است ) با قطعی و اختلال مدام مواجه می‌شوند و بعد از مدتی نیز فیلترشکن ناکارآمد می‌شود. به عبارتی فیلترشکن‌ها مانند خودروهای فرسوده قدیمی شده‌اند که بعد از  10 بار استارت به زور روشن می‌شد بعد هم «پت پت کنان» خاموش می‌شدند و  پدران‌مان می‌بایست تا تعمیرگاه ماشین را هل می‌دادند. 

ادمین های تلگرام در سایت های خبری این روزها حسابی گلایه مندند، چرا که فیلترشکن‌های متعددی در گوشی‌ خود نصب کرده و حافظه گوشی‌اش تقریبا جای خالی ندارد. 

البته هنوز جای امیدواری و شکرگزاری وجود دارد که وزیر ارتباطات می‌پذیرد سرعت اینترنتی که در جمع خبرنگاران تست کرده برای کشور ایده‌آل نیست و حداقل می‌گوید باید به چند ده و حتی چند صد مگابیت بر ثانیه برسیم اما برای تحقق چنین هدفی برنامه‌ای از سوی او و وزارتخانه متبوعش برای عموم منتشر نشده تا همگان بدانند چه زمانی قرار است به سرعت اینترنت مقبول همانند کشورهای توسعه یافته برسیم.

ناگفته نماند بخش‌هایی از  صحبت‌های او باعث ناراحتی بعضی اقشار جامعه هم شده است و باعث شد بسیاری احساس کنند به شعورشان توهین شده است چرا که زارع‌پور می‌گوید سرعت کاربران در سراسر کشور به طور میانگین 5 تا 6 مگابیت بر ثانیه است و در پروانه اپراتورها 2 مگابیت برثانیه درج شده است. او با طرح این موضوع در جمعی از فعالان کسب‌وکارهای مجازی و خبرنگاران این حوزه تاکید می‌کند سرعت اینترنتی که تست کرده رکورد 8 برابری نسبت به قرارداد اپراتورها دارد. 

زارع‌پور در حالی این اظهارات را مطرح کرد که حتی برخی مسئولان و صاحب‌نظران کشور هم  آشکارا نسبت به موضوع کندی سرعت اینترنت گلایه می‌کنند اما گویا وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات تنها دلخوش به یک تست سرعت اینترنت نه چندان مطمئن است که حتی با رقم میانگین سرعت اینترنت کاربران (در سراسر کشور) که مورد ادعای خود وزیر هم هست (۵ تا ۶مگابیت بر ثانیه) اختلاف فاحشی دارد و به عبارتی نمی‌تواند محک قابل قبولی محسوب شود. 

منبع: الف

کلیدواژه: مگابیت بر ثانیه سرعت اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه

در بسته زیر اخبار و محتوا‌های آموزشی پیرامون «فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه»، «تدریس این خانم معلم در کلاس تاریخ ساز شد؛ تدریس به دانش آموزان با وجود بیماری»، «از چشمان لیزری خود استفاده کنید و اسکیت غلتکی را در ٨ ثانیه پیدا کنید»، «میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو»، «میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو»، «فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد»، «برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

برای دیدن مطالب روی تیترهای زیر کلیک کنید

فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه

تدریس این خانم معلم در کلاس تاریخ ساز شد؛ تدریس به دانش آموزان با وجود بیماری

از چشمان لیزری خود استفاده کنید و اسکیت غلتکی را در ٨ ثانیه پیدا کنید

میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو

 

فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد

 

برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان

پای برتر بیشه، قصه‌ای نمادین که از عشق به وطن می‌گوید

دیگر خبرها

  • هدیه روز معلم به حساب بازنشستگان هم واریز می‌شود؟
  • ۱۲۰ ثانیه با اخبار ایلام
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • وزیر : مودم‌ تولید داخل نمی‌تواند سرعت بالا داشته باشد
  • بهسازی چاه‌ روستای کرخنگان مروست
  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • (ویدئو) نمایشگاه خودروی پکن در ۶٠ ثانیه